Veiligheidsvest

Veiligheidsvest conform EN ISO 20471

Artikelnummer: DSG1859

Beschrijving

Een veiligheidsvest is echt onmisbaar in het verkeer. U gebruikt ze bijvoorbeeld wanneer u na een ongeluk in de berm belandt terwijl het schemert . U kunt het veiligheidsvest dragen voor uw eigen veiligheid. Door de gele kleur en de reflecterende strepen valt u toch op in het donker. Wanneer een auto met zijn koplampen op u schijnt, is het voor de bestuurder duidelijk dat u op (een gedeelte) van de weg staat.

Draag een veiligheidsvest in het verkeer

Heeft u pech met uw (bedrijfs)auto en bent u gedwongen om uw auto op de vluchtstrook of aan de zijkant van de weg te parkeren? Dan komt een veiligheidsvest goed van pas. Deze draagt u om aan andere bestuurders kenbaar te maken dat u op (een gedeelte) van de weg staat, waar ze normaliter geen ander verkeer zouden verwachten. Hierdoor voorkomt u ongelukken en waarborgt u niet alleen de veiligheid van uzelf, maar ook van de bestuurders om u heen.

Veiligheidsvesten volgens de Europese norm

Veiligheidsvesten moeten, indien ze op de openbare weg gebruikt worden, voldoen aan een Europese norm. Dit is de EN ISO 20471. Deze norm bepaalt hoe hoog de waarde van de retroreflectie moet zijn, hoe duurzaam het vest moet zijn en hoe groot het fluoriserende oppervlakte moet zijn. In het label van het veiligheidsvest kunt u vinden of het vest voldoet aan deze norm.

Nog veiliger op reis? Bekijk de Automative producten van DenS

DenS Products heeft naast veiligheidsvesten ook andere automative producten waarmee u beter voorbereid uw weg kunt voortzetten. Denk bijvoorbeeld aan een speciale brandblusser voor in uw auto waarmee u kleine brandhaarden mee kunt blussen. De Lifehammer Plus zorgt er daarnaast voor dat u uw ruiten kunt inslaan of uw gordel kunt doorsnijden in benarde en gevaarlijke situaties. Wilt u daarnaast dat uw (bedrijfs)wagen zo veilig mogelijk is uitgerust? Bekijk dan ook onze verbanddoos met wandhouder. 

Extra informatie

Merk